Om Stockholm

Välkommen till Sveriges huvudstad: Stockholm, staden som har massor att erbjuda! Här finns allt från fina restauranger och trevliga barer till intressanta sevärdheter och en närliggande vacker natur. Staden i sig är uppbyggd på 14 öar i Mälaren, som allihop binds samman genom ett femtiotal broar vilket gör att vattnet upptar 30 procent av stadens totala yta. Ytterligare 30 procent av ytan består sedan av grönområden och vackra parker. Stockholm bjuder alltså på allt du kan förvänta dig från en storstad samtidigt som du ändå har nära till natur och djurliv – så det är inte så konstigt att många säger att Stockholm är den stad i Europa som har absolut friskast luft.

Sevärdheter

Är du i Stockholm för att upptäcka stadens alla sevärdheter gör du rätt i att först besöka Gamla Stan, som av många kallas för Stockholms hjärta. Gamla Stan fanns redan på 1200-talet men de flesta av byggnaderna är från 1600-talet. Stadsdelen är oerhört charmig och här finns massvis av mysiga restauranger, kaféer, gallerier och trånga gränder. En annan sevärdhet som kan vara värd ett besök är Stadshuset, Stockholms mest kända landmärke. De museer som flest turister uppskattar och besöker är bland andra Vasamuseet, Skansen, Fotografiska, Livrustkammaren och Naturhistoriska riksmuseet.

Mat och restauranger

Stockholm har ett brett utbud av restauranger och oavsett vilken typ av mat du är ute efter, lär du hitta en favorit i staden. Du som letar efter något i lite billigare prisklass kan ta dig till Kungshallen som har flera olika restauranger eller någon trevlig kvarterskrog där du kan få mat för under hundralappen. Om du istället känner för att lyxa till det på en lite finare restaurang i området finns exempelvis Farang, Pocket, Grill, Brasseriet och Shibumi. Självklart hittar du även bra livsmedelsbutiker runt knuten om du hellre vill äta hemma i vandrarhemmets mysiga kök och du kan välja mellan butikerna Coop, Lidl, Hötorgshallen och 7-eleven vilka ligger närmast.

Nöjen

I nöjesväg är Stockholm en riktig höjdare och dagtid rekommenderar vi ett besök på Eriksdalsbadet för ett skönt dopp, Gröna Lund för ett roligt åk eller Kulturhuset för att ta del av kulturen i staden. Nattetid gör du helt rätt i att besöka en trevlig bar som Pub Anchor, Icebar eller Engelen, alternativt en nattklubb som Spy Bar, Berns Salonger eller Wallmans golden hits.

Boka rum nu

Boka ett rum hos Interhostel Stockholm

Interhostel har billiga och fräscha rum mitt i Stockholms innerstad.
Boka rum nu