Sevärdheter i Stockholm

Stadshuset
Stadshuset är en av Sveriges mest kända byggnader.
Stadshuset invigdes på midsommarafton 1923 och det består av cirka åtta miljoner tegelstenar.
Stadshuset är en levande arbetsplats och inget museum, det finns många kontor och sammanträdeslokaler för politiker och tjänstemän som praktfulla festsalar och unik konst. Stadshuset är också platsen för den stora Nobelfesten.
Stadshuset kan endast besökas via guidade visningar.

Gamla stan
Folk säger ibland att Gamla stan är Stockholms hjärta.
Gamla stan är Stockholms historiska centrum som grundades på 1200-talet.
Gamla Stan är fyllt av museer, sevärdheter, restauranger, caféer, barer och shopping. Gamla Stan är också populär för den som söker konsthantverk, kuriosa och souvenirer.
I Gamla Stan finns flera vackra kyrkor och Kungliga slottet.

Vasa Museum
Vasa är världens enda bevarade 1600-talsskepp och Vasamuseet det mest besökta museet i Skandinavien.
Skeppet Vasa sjönk i Stockholm 1628. Det väldiga krigsskeppet bärgades efter 333 år på botten.
Vasa museet bjuder oss på rik 1600-talets historia om allt från arbetet på Skeppsgården till livet ombord på ett krigsskepp.

Skansen friluftsmuseum
Skansen är världens äldsta och storsta friluftsmuseum.
Skansen är både ett levande museum och Stockholms djurpark.
Här kan man besöka ett historiskt Sverige i miniatyr och lära sig mer om traditionella hantverk och traditioner.
På Skansen finns också alla nordiska djur som älg, björn, lo, varg, järv och säl. Här finns också ett terrarium.

Kungliga slottet
Ett av Europas största och mest levande slott!
I Kungliga slottet finns Gustav III:s Antikmuseum, Museum Tre Kronor och Skattkammaren. Missa inte heller vaktparaden och den dagliga vaktavlösningen!

Fjäderholmarna
Ögruppen Fjäderholmarna omnämns första gången i skrift år 1381, då Bo Johnsson (Grip) under perioden 1376–1381 köper stora delar av Lidingö samt ”wæstra Fyertholman”.

Monteliusvägen
Monteliusvägen är en 500 meter lång gångväg med en magnifik utsikt over sjön Mälaren och Stadshuset.Vägen är kantad av charmiga villor på ena sidan och den vackra utsikten på den andra.
Vi rekommenderar dig att börjar vid Slussen och gå ner Hornsgatan. Sväng till höger vid Pustegränd, gå ner för trapporna och sedan sväng till vänster på Bastugatan.
Längs vägen finns flera terrasser och parkbänkar, och härifrån har man en grandios utsikt över Riddarfjärden och Gamla stan.

Hop-on Hop-off buss
Rese pass innehåller både gula och blå linjer. Du kan byta mellan de två linjer på tre olika stationer (markerade på kartan).
Hoppa ombord på en av våra öppna översta bussar och utforska Stockholm och Stockholms sevärdheter i din egen takt. Våra bussar stannar vid noga utvalda platser, inklusive Stadshuset , Vasamuseet, Skansen och många andra populära sevärdheter.

Göta kanalen
Välkommen till Sveriges största bedrift av teknik! Göta kanal har också utsetts till Sveriges största Wonder – en festival för alla sinnen, och du är inbjuden!

Under the bridges
Upplev Stockholm från vattnet med den fulländande sightseengturen under stadens broar. Här passerar vi även slussar som förbinder Mälaren och Saltsjön. Södermalm, Stora och Lilla Essingen, det nya Hammarby Sjöstad och natursköna Djurgården är några av de platser du kommer att se utanför fönstret på båten så väl som innerstaden och Gamla Stan.